🇬🇷 🇬🇧 🇮🇹
Πληροφορίες για τη Λευκάδα:


LineΟδηγός ξενοδοχείων Λευκάδας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ:

Έκταση:
Η Λευκάδα έχει έκταση 335,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Κλίμα / Καιρός:
Ήπιο Μεσογειακό κλίμα με πολλές βροχοπτώσεις το χειμώνα και αρκετή ηλιοφάνεια από τον Απρίλη έως και τις αρχές Οκτώβρη.

Οικονομία:
Οι οικονομικοί τομείς κλειδιά του νησιού είναι ο τουρισμός, το ελαιόλαδο, τα τοπικά προϊόντα, η αμπελοκαλλιέργεια, η αλιεία και η εμπορία.

Χλωρίδα:
Μοναδικά αρωματικά φυτά και βότανα στις ορεινές αλλά και στις παραθαλάσιες περιοχές της Λευκάδας.

Τα διάσημα χωριά της Λευκάδας:
Το χωριό της Εγκλουβής είναι παγκοσμίως γνωστό για τις φακές του.
Το τουριστικό παραθαλάσσιο χωριό Νυδρί ήταν το αγαπημένο χωριό του Αριστοτέλη Ωνάση.

Γεωργικές καλλιέργειες:
Ελαιόδεντρα, αμπέλια, λαχανικά, φακές.

Γεωγραφία:
Η πρωτεύουσα του Δήμου Λευκάδας είναι η πόλη της Λευκάδας που βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού και το ενώνει (παρέχοντάς του πολύ εύκολη πρόσβαση) με την Αιτωλοακαρνανία.

Η Λευκάδα - το νησί με τα 190 χιλιόμετρα ακτογραμμών, τις απαράμιλλες αμμώδεις παραλίες και την θάλασσα στην απόχρωση του τιρκουάζ, αποτελεί το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου ενώ βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και στην Κεφαλλονιά.

Εικοσιτέσσερα μικρά και μεγαλύτερα νησιά σκορπίζονται στο πέλαγος και αποτελούν το Νομό της Λευκάδας.
Όλο αυτό το μικροκαμωμένο αρχιπέλαγος, με την ποικιλία του τοπίου του και τις ιδιαιτερότητες του, αποτελεί πρόκληση για τον καθένα να το εξερευνήσει.

Ιστορία:
Η Λευκάδα ήταν προηγουμένως γνωστή ως Αγία Μαύρα ή Σάντα Μαύρα από την εκκλησία της Αγίας Μαύρας, η οποία χτίστηκε από τους Φράγκους κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα ομώνυμο οχυρωματικό κάστρο.
Οι ανασκαφές του γνωστού Γερμανού αρχαιολόγου Dörpfeld - βρήκαν στοιχεία για το ότι η Λευκάδα είναι η πραγματική Ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν για χρόνια.

Πληθυσμός:
Η Λευκάδα έχει 27.938 μόνιμους κατοίκους σαν νομός και στο νησί της Λευκάδας 26.183 κατοίκους (σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή του 2005).

Σημαντικό χαρακτηριστικό της Λευκάδας είναι ότι αποτελεί το νησί με την ευκολότερη πρόσβαση καθώς η σύνδεση του με την Αιτωλοακαρνανία γίνεται χωρίς πλοίο, αλλά με την βοήθεια της μικρής γέφυρας που διαθέτει.
Μία στενή λωρίδα θάλασσας που πρώτοι οι Κορίνθιοι εκβάθυναν στα μέσα του 7ου αιώνα π.χ. χωρίζει το νησί από την Αιτωλοακαρνανία.

Το όνομα του νησιού:
Η Λευκάδα χρωστάει το όνομα της στο ακρωτήριο Λευκάτα, που κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν “Λευκάς πέτρα” ή “Λευκάς Άκρα”.Σας ευχόμαστε: Καλό Ταξίδι στην μαγευτική ΛΕΥΚΑΔΑ!

GReek tourist guides in Lefkada
Ευχαριστούμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας για την στήριξη της και την παροχή μέρους του πληροφοριακού υλικού.

Παραδοσιακό σαλάμι Λευκάδος Σαλάμι Λευκάδας
Μαντολάτο και παστέλι Λευκάδας Μαντολάτο+παστέλι Λευκάδας
Λευκαδίτικα κρασιά Κρασί Λευκάδας
Φακές από τη Λευκάδα - Παραδοσιακό προϊόν του χωριού Εγκλουβή Φακές Εγκλουβής

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ της ΛΕΥΚΑΔΑΣ:Από τη Λευκάδα μπορείτε να αγοράσετε:
Τοπικό λευκαδίτικο κρασί, μέλι, λουκάνικα και γνωστά αλλαντικά (σαλάμι Λευκάδας), τοπικά παστέλια, μαντολάτα, φακές και παραδοσιακά χειροποίητα Καρσάνικα (από το ορεινό χωριό Καρυά) κεντήματα.

• Τοπικό κρασί Λευκάδας:
Στο νησί της Λευκάδας σε υψόμετρο 200 - 700 μέτρα καλλιεργείται η σπάνια ποικιλία σταφυλιού το “Βέρτζαμο” από την οποία παράγεται και εκλεκτό τοπικό κρασί.
Άλλες γνωστές ποικιλίες λευκαδίτικου κρασιού είναι το “Γιοματάρι” (μαύρο γλυκό κρασί), το “Κεροπάτι”, το “Λευκό” και το “Λάγκερο”, το οποίο είναι απαλό και ελαφρύ κρασί αλλά και η γνωστή ποικιλία “Βαρδέα”.
Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελούσε πάντα στη Λευκάδα μια από τις πιο προσφιλείς και προσοδοφόρες αγροτικές εργασίες, κυρίως στις ορεινές περιοχές του νησιού.
Τοπικό κρασί από την Λευκάδα μπορείτε να αγοράσετε από ειδικά μαγαζιά ή από τον αγροτικό συνεταιρισμό ΤΑΟΛ, που βρίσκεται μέσα στην πόλη και στον οποίο μπορείτε να βρείτε επίσης πολλά άλλα παραδοσιακά λευκαδίτικα προϊόντα.


· TIP:
Αγαπήσαμε την ποικιλία των κρασιών στο επισκέψιμο οινοποιείο “Λευκαδίτικη Γη” και ειδικά τα ροζέ τους κρασιά (δείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους εδώ).


• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές:
Οι κλιματολογικές όσο και οι εδαφολογικές συνθήκες της Λευκάδας, ευνοούν την παραγωγή άριστου ελαιόλαδου πολύ καλής ποιότητας.
Για να προμηθευτείτε ελαιόλαδο μπορείτε να απευθυνθείτε στον βασικό αγροτικό συνεταιρισμό Τ.Α.Ο.Λ. στην πόλη της Λευκάδας ή σε επιλεγμένα καταστήματα παραγωγών σε όλο το νησί.

• Οι φακές Εγκλουβής:
Η φακές Εγκλουβής είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό προϊόν.
Για τη μοναδικότητά του, έχει διακριθεί σε πολλές εκθέσεις και ένα δείγμα του αποθηκεύεται στον ΟΗΕ και τη Συρία στον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τις Ξηρές Περιοχές (ICARDA) με τον κωδικό ILL293.
Είναι εύκολο να βράσουν, ενώ σαν προϊόν είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε χημική ουσία και αποτελεί ιδανικό φαγητό για όλες τις ηλικίες.
Μάθετε ακόμα περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα - κάνοντας κλικ εδώ

• Έξαιρετικής ποιότητας μέλι Λευκάδας:
Συνήθως Θυμαρίσιο μέλι, με άριστη γεύση και υφή που πωλείται από τοπικούς παραγωγούς αλλά και σε μικρά καταστήματα ή mini market σε όλη τη Λευκάδα.
Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί η γιορτή μελιού (το 2018 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Δράγανο) η οποία περιλαμβάνει:

· Αναπαράσταση του τρύγου των μελισσών,
· Έκθεση προϊόντων παραγωγών μελιού και
· Κεράσματα στους επισκέπτες.

Αμέσως μετά την παραδοσιακή γιορτή μελιού ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακή μουσική.

• Μαντολάτο και Παστέλι από τη Λευκάδα:
Το λευκαδίτικο παστέλι περιέχει μέλι, ζάχαρη, αμύγδαλα, σουσάμι, κανέλα, βανίλια & γλυκόζη.
Το λευκαδίτικο Μαντολάτο περιέχει μέλι, ζάχαρη, αμύγδαλα, γλυκόζη, ασπράδι αυγού και βανίλια.
Είναι και τα δύο πολύ νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα και αξίζει να τα δοκιμάσετε με την επίσκεψη σας στο νησί ή να τα πάρετε σαν δώρο στους αγαπημένους σας.

• Λευκαδίτικο σαλάμι ή σαλάμι αέρος Λευκάδας:
Δοκιμάστε το φημισμένο σαλάμι Λευκάδας (σαλάμι αέρος) που θα βρείτε στο νησί.
Υπάρχουν πολλοί ντόπιοι παραγωγοί από τους οποίους μπορείτε να προμηθευτείτε το παραδοσιακό λευκαδίτικο σαλάμι με την άριστη, ίσως και λίγο πικάντικη γεύση.
Η παραγωγή αυτού του φημισμένου αλλαντικού στηρίζεται σε μια διαδικασία κυρίως χειρωνακτική, η οποία χρησιμοποιεί φρέσκο χοιρινό κρέας μαζί με αλάτι και στρογγυλό πιπέρι ενώ πριν την κατανάλωση απαιτείται η ωρίμανση του η οποία διαρκεί από 8 έως 18 ημέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

· Επίσης στη Λευκάδα αξίζει να δοκιμάσετε:
Παραδοσιακές χωριάτικες πίτες, γλυκιά κολοκυθόπιτα, παραδοσιακή μπομπότα, τυροκούλουρο (με φύλλο ή με ζύμη), λαδοκούλουρο και χωριάτικη λαδόπιτα, ριγανάδα (ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη - κυρίως σαν ορεκτικό) και διάφορα φρέσκα ψάρια ψημένα με παραδοσιακούς τρόπους όπως Παλαμήδι στο κεραμίδι κ.ά.

Η πόλη της Λευκάδας Η πόλη της Λευκάδας
Λευκάδα | γέφυρα της πόλης Λευκάδα | γέφυρα της πόλης
Η καθημερινή ζωή της Λευκάδας Η καθημερινή ζωή της Λευκάδας

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:Η πόλη της Λευκάδας χαρακτηρίζεται από έναν ιδιαίτερο πολεοδομικό ιστό που θυμίζει «ψαροκόκαλο».
Πρωτεύουσα του νησιού και λιμάνι ταυτόχρονα διαθέτει όμορφα σοκάκια, μικρές πλατείες, παραδοσιακά σπίτια, περίτεχνα καμπαναριά και πλακόστρωτους πεζοδρόμους οι οποίοι συνθέτουν τον χαρακτήρα της πόλης.
Η Λευκάδα περιβάλλεται από τον δίαυλο και τη λιμνοθάλασσα, ενώ βορειότερα βρίσκεται η λεπτή κυκλική γραμμή της αμμουδιάς της Γύρας με τα λιγοστά δέντρα της και τους μύλους.

• Ιστορία:
Η πρωτεύουσα της Λευκάδας μεταφέρθηκε διαδοχικά από την περιοχή Κούλμος στο Κάστρο της Σάντα Μαύρα (από την πρώτη δεκαετία του 14ου αιώνα) και το 1684 από το Βενετικό Μοροζίνι,όπου είναι σήμερα.

• Σήμερα:
Η πρωτεύουσα του νησιού περιβάλλεται από γοητευτικούς αντικατοπτρισμούς νερού:
Το κανάλι και τη λίμνη της Λευκάδας.
Εκεί αντικατοπτρίζονται τα πολύχρωμα σπίτια, τα σκούρα κατάφυτα βουνά, ο γαλάζιος Λευκαδίτικος ουρανός.
Βόρεια της λεπτής κυκλικής γραμμής της παραλίας της Γύρας θα βρείτε λίγα δέντρα και ανεμόμυλους μόνο, να διακόπτουν την θέα του απέραντου Ιονίου.

Ο αστικός ιστός ακολουθεί τον σχεδιασμό της μεσαιωνικής Ευρώπης.
Το αναπτυξιακό σχέδιο που προετοίμασαν οι Βενετοί, λένε ότι θυμίζει «ψαροκόκαλο» και είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το δομικό σύστημα της Λευκαδίτικης πόλης είναι μοναδικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αντιπροσωπευτικό δείγμα εξαιρετικής αντισεισμικής κατασκευής.

Παραδοσιακά πολύχρωμα σπίτια και εκκλησίες διακοσμούν τα στενά δρομάκια, μαζί με ζωντανά χρώματα και αρώματα λουλουδιών που ξεπροβάλλουν από κήπους σπιτιών και γλάστρες.Περίπατος στην πόλη της Λευκάδας

(16 Μικρές προτεινόμενες διαδρομές για να γνωρίσετε την πόλη της Λευκάδας)


1). Στη λιμνοθάλασσα της πόλης της Λευκάδας, έναν από τους πλέον αξιόλογους υδροβιότοπους του Ιονίου, που προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar, ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας.
Στην περιοχή λειτουργεί αιωνόβιο ιχθυοτροφείο (ιβάρι).
2). Στο φρούριο της Αγίας Μαύρας, στην είσοδο της Λευκάδας, που κατασκευάστηκε από τον Σικελό Ιωάννη Ορσίνι το 1300. Στο πάρκο Μποσκέτο, με τις προτομές λογίων προσωπικοτήτων του νησιού.
3). Στον παραλιακό πεζόδρομο με τα νεανικά στέκια.
4). Στην κεντρική πλατεία με πολλά εστιατόρια και καφέ, όπου βρίσκεται η εκκλησία Άγιος Σπυρίδωνας (τέλη 17ου αι.) με ενδιαφέρον τέμπλο και εικόνες. Από εδώ ξεκινά και ο πεζοδρομημένος κεντρικός εμπορικός δρόμος (οδός Μελά) της Λευκάδας.
5). Στην περιοχή Κουζούντελη (ή Κουζούμπεη), με τα αιωνόβια πλατάνια και τα παραδοσιακά καφενεία που σερβίρουν φρεσκοκομμένο καφέ και σουμάδα φτιαγμένη από αρωματικά αμύγδαλα.
6). Στο Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από τη Μέση Παλαιολιθική εποχή μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ. από ταφικούς τύμβους στο Νυδρί, νεκροταφεία της αρχαίας πόλης της Λευκάδας κ.ά.
7). Στη Δημόσια Kεντρική Βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει μεγάλο αριθμό εντύπων και πλουσιότατη συλλογή μεταβυζαντινών εικόνων, επτανησιακής κυρίως τεχνοτροπίας, όπως των Επτανησίων αγιογράφων Δοξαρά, Ρούσσου κ.α.
8). Στη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει σπάνια βιβλία, γκραβούρες και χάρτες, ενώ στεγάζει και αίθουσα τέχνης, όπου πραγματοποιούνται σύγχρονες εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Η συλλογή έχει περιληφθεί στο βιβλίο Γκίνες.
9). Στο Λαογραφικό Μουσείο «Πανταζής Κοντομίχης» που περιλαμβάνει πολλά αξιόλογα και σπάνια εκθέματα, καθώς και μια πλούσια συλλογή από την καθημερινή ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων.
10). Στο Μουσείο Φωνογράφου-Παλιών Ενθυμημάτων, όπου μεταξύ άλλων εκτίθενται παλιοί φωνογράφοι, παλιοί δίσκοι, διακοσμητικά αντικείμενα-αντίκες, παλιά χαρτονομίσματα κ.α.
11). Στον Ελαιώνα με τις υπεραιωνόβιες ελιές.
12). Στους υδροβιοτόπους Μεγάλος και Μικρός Αυλαίμονας, δύο φυσικά ιχθυοτροφεία κοντά στην πόλη.
13). Στους γραφικούς ανεμόμυλους στην περιοχή / παραλία της Γύρας.
14). Βόλτα στις σπηλιές: Επισκεφθείτε τα κοντινά νησάκια Κάλαμος και Καστός με τις μοναδικές παραλίες και τις θαλασσοσπηλιές.
15). Βόλτα με ποδήλατο: Η πόλη της Λευκάδας και οι κοντινές παραλίες είναι ένας τόπος ιδανικός για ποδήλατο. Μοναδικής ομορφιάς διαδρομή είναι ο γύρος της λιμνοθάλασσας (Αγία Μαύρα, Γύρα, Μύλοι, Αη-Γιάννης, Λευκάδα).
16). Μαρίνα της Λευκάδας: Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης και θεωρείται ως η πλέον σύγχρονη της Ελλάδας.• Η μαρίνα της Λευκάδας (εντός πόλης):
Ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της Λευκάδας είναι η μαρίνα της πόλης, η πλέον σύγχρονη της Ελλάδας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 500 σκαφών και οι κτιριακές της εγκαταστάσεις της προσφέρουν:

· Πύργο ελέγχου,
· Κτίριο πολλαπλών χρήσεων,
· Ναυτικό όμιλο,
· Συγκροτήματα γραφείων και καταστημάτων,
· Μικρό ξενοδοχείο 3 αστέρων,
· Μονάδα επισκευής και συντήρησης σκαφών,
· Άνετους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων,
· Χώρους χειμερινής διαμονής για 300 σκάφη, καθώς και χώρους αναψυχής και πρασίνου.

Έχει συνολικό μήκος κρηπιδωμάτων 1.700 μέτρα και πλωτές προβλήτες μήκους 940 μέτρων.

Vlicho in Lefkada Βλυχό Λευκάδας
Vassiliki's port Lefkada Λιμάνι Βασιλικής Λευκάδος
Saint Kiriaki Nidri Lefkada Αγία Κυριακή Νυδρί

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:Σχετικά:
Η ανατολική πλευρά της Λευκάδας είναι ήπια και γαλήνια, με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή.
Εδώ οι παραλίες έχουν την φιλόξενη ηρεμία της αβαθούς θάλασσας.
Απάνεμοι κόλποι προσφέρονται για ανεφοδιασμό ιστιοπλοϊκών, ταβέρνες λειτουργούν δίπλα στη θάλασσα και η δυνατότητα να χαρεί ο τουρίστας θαλάσσια σπορ - δίνεται απλόχερα.

Τα χωριά Καριώτες, η Λυγιά, η Νικιάνα, το Περιγιάλι, το Νυδρί, το Δεσίμι, ο Πόρος, τα Σύβοτα (με καλές ψαροταβέρνες) και η Βασιλική είναι χωριά που προσελκύουν κάθε χρόνο τους περισσότερους επισκέπτες.

Το πλέον ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό που δεσπόζει στην ανατολική πλευρά της Λευκάδας είναι το Νυδρί.
Κάθε καλοκαίρι σφύζει από τουρίστες οι οποίοι βρίσκουν στο Νυδρί σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, θαλάσσια σπορ αλλά και την υπέροχη θέα του κόλπου και της γύρω περιοχής που το περιβάλλει.

Μπροστά στον κόλπο του Νυδρίου, σκορπίζονται μικρότερα και μεγαλύτερα νησάκια (γνωστά σαν Πριγκιποννήσια).

Ξεχωρίζουν:
Η «Μαδουρή» της οικογένειας Βαλαωρίτη, ο «Σκορπιός» και η «Σπάρτη» του Αριστοτέλη Ωνάση, το «Σκορπίδι», το «Μεγανήσι» (η ομηρική «νήσος των Ταφίων») αλλά και η χερσόνησος της Αγίας Κυριακής (με το ομώνυμο ξωκλήσι) όπου είναι θαμμένος ο γερμανός ομηριστής αρχαιολόγος Δαίρπφελδ, σύμφωνα με τον οποίο η Λευκάδα διεκδικεί τον τίτλο της ομηρικής Ιθάκης.

Το παραθαλάσσιο χωριό στης Βασιλική έχει αναπτυχθεί τουριστικά, αλλά κατόρθωσε να διατηρήσει τη γραφικότητα της.
Προσφέρει μία από τις πιο γνωστές - παγκοσμίως - ιδανικές θάλασσες για θαλάσσια σπορ και κυρίως windsurfing.


• ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Σύμπλεγμα νησιών (Πριγκιποννήσια):

Τα Πριγκιποννήσια της Λευκάδας είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, στα ανοικτά από το γραφικό και τουριστικό, παραθαλάσσιο Νυδρί.
Στο σύμπλεγμα των νησιών της Λευκάδας περιλαμβάνονται τα νησιά: Μεγανήσι (το μεγαλύτερο σε έκταση από όλα τα υπόλοιπα), ο Σκορπιός (το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση), το Σκορπίδι (επίσης ιδιοκτησίας της οικογένειας Ωνάση), η Σπάρτη, η Μαδουρή (ιδιοκτησίας οικογένειας Βαλαωρίτη, με το αρχοντικό σπίτι στο οποίο έζησε ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης), το Χελώνι και το Τσοκάρι.


Στη Λευκάδα αξίζει επίσης να επισκεφθείτε:


Τους Καριώτες:
Σύγχρονος παραθεριστικός οικισμός στις ανατολικές ακτές του νησιού. Στη θέση «Σπασμένη Βρύση» λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ.

Τη Nικιάνα:
Γραφικό ψαροχώρι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Σκάρος, με δάσος από αιωνόβιες βαλανιδιές.

Το Νυδρί:
Το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νησιού με έντονη νυχτερινή ζωή και υπερσύγχρονη μαρίνα. Βρίσκεται απέναντι από τα Πριγκιποννήσια (Μαδουρή, Χελώνη, Σκορπιός, Σκορπίδι, Σπάρτη), ενώ από το λιμάνι του ξεκινούν φέρι-μποτ για το Μεγανήσι, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και τη Στερεά Ελλάδα.
Προσφέρεται για καταδύσεις (στην περιοχή λειτουργούν οργανωμένα καταδυτικά κέντρα που προσφέρουν οργανωμένες εκδρομές), θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία, κολύμπι στους καταρράκτες που χύνονται στο φαράγγι Δημοσάρι.

Τον Πόρο:
το «μπαλκόνι» της νοτιοανατολικής Λευκάδας, με θέα στα νησιά Αρκούδι, Οξιές, Ιθάκη και Κεφαλονιά.
Κολυμπήστε στην πεντακάθαρη θάλασσα του Μικρού Γιαλού, όπου λειτουργεί και οργανωμένο κάμπινγκ.

Τη Βασιλική:
με τα πολλά τρεχούμενα νερά και την έντονη νυχτερινή ζωή. Συνδέεται με φέρι-μποτ με την πανέμορφη παραλία Πόρτο Κατσίκι, την παραλία Αγιοφύλλι, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Ο όρμος της Βασιλικής είναι διεθνώς γνωστός για τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και τους ανέμους του και πολύ δημοφιλής στους φανατικούς windsurfers και λάτρεις του αθλήματος
Εδώ, θα βρείτε επίσης, φάρμες ιππασίας που διοργανώνουν εκδρομές με άλογα στη φύση.

Το φάρο:
(σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Αθάνι) και τα ερείπια του ιερού του Απόλλωνα στον κάβο Δουκάτο (ακρωτήριο Λευκάτας ή Kάβος Κυράς).
Η θαυμάσια αυτή τοποθεσία με τους απόκρημνους βράχους και τη μαγευτική θέα στη θάλασσα αναφέρεται και ως «Πήδημα της Σαπφούς», επειδή σύμφωνα με την παράδοση, εδώ αυτοκτόνησε η λυρική ποιήτρια της αρχαιότητας.

Τον Άγιο Νικήτα:
Το όμορφο παραθεριστικό χωριό με τα γραφικά ταβερνάκια και καφέ αλλά και την πανέμορφη - αν και μικρή - παραλία.

Lefkada's festival and traditional events Φιλαρμονική Λευκάδας
Lefkada's festival and traditional events Φιλαρμονική Λευκάδας
Lefkada's festival and traditional events Φιλαρμονική Λευκάδας

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ | ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ:• Αρχαιολογικό μουσείο Λευκάδας:
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκάδας βρίσκεται στην πόλη του νησιού. Στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκαδίων.
Τα ευρήματα που παρουσιάζονται στο μουσείο καλύπτουν χρονολογικά από τη μέση παλαιολιθική εποχή (200.000 - 35.000 π.Χ.) έως και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Στο μουσείο εκτίθενται σε ειδική αίθουσα τα ευρήματα από τις ανασκαφές του Γερμανού αρχαιολόγου Γουλιέλμου Νταίρπφελντ, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία ότι η Λευκάδα είναι η Ιθάκη του Ομήρου και μάλιστα αφιέρωσε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του στις απαραίτητες ανασκαφές στο νησί (προκειμένου να αποδείξει την θεωρία του).
Το αρχαιολογικό μουσείο στη Λευκάδα θα δείτε επίσης εργαλεία, κεραμικά, χάλκινα, κοσμήματα και κτερίσματα τάφων, κυρίως από την αρχαία Νήρικο, το Νυδρί, τη Χοιροσπηλιά στην Εύγηρο και από τη σπηλιά στο Φρύνι.

Τηλέφωνο Αρχαιολογικού Μουσείου: (0030) 26450 21635.

• Μουσείο Φωνογράφου Λευκάδας:
Σε έναν μικρό παράδρομο, κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο στη παλιά πόλη (μέσα στη Λευκάδα), βρίσκεται το μικρό ιδιωτικό μουσείο με παλιούς φωνόγραφους, δίσκους, εργαλεία, σπάνια παραδοσιακά χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, χαρτονομίσματα και καρτ-ποστάλ εποχής.

Τηλέφωνο Μουσείου Φωνογράφου: (0030) 26450 21088.

• Μουσείο Φωνογράφου Λευκάδας (πόλη Λευκάδας):
Σε έναν μικρό παράδρομο, κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο στη παλιά πόλη (μέσα στη Λευκάδα), βρίσκεται το μικρό ιδιωτικό μουσείο με παλιούς φωνόγραφους, δίσκους, εργαλεία, σπάνια παραδοσιακά χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, χαρτονομίσματα και καρτ-ποστάλ εποχής.

• Η δημόσια βιβλιοθήκη (πόλη Λευκάδας):
Στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο (πρώην οικία της οικογένειας Ζουλινού) ενώ διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό εντύπων (βιβλία κτλ) και στεγάζει πλουσιότατη συλλογή μεταβυζαντινών εικόνων επτανησιακής κυρίως τεχνοτροπίας.

• LΚάστρο της Λευκάδας ή Κάστρο της Αγίας Μαύρας:
Το κάστρο της Αγίας Μαύρας το οποίο προστάτευε από την πρώτη δεκαετία του 14ου αιώνα εώς το 1684 την πρωτεύουσα του νησιού και αποτελούσε την άμυνα του απέναντι σε επίδοξους πειρατές και άλλους εχθρούς.

• Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος και Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης:
Στην Ιερά Μονή Φανερωμένης, έξω από το χωριό Φρύνι και μόλις σε απόσταση 4 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, λειτουργεί το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης με ποικίλα εκθέματα από το 1479 έως και την ενσωμάτωση της Λευκάδας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος το 1864, προερχόμενα από ναούς και μονές του νησιού.
Η Ιερά Μονή Φανερωμένης ωστόσο είναι ένα από τα πιο όμορφα μοναστήρια στη Λευκάδα.
Υπέροχο Μοναστήρι, χτισμένο στην θέση που κατά την αρχαιότητα υπήρχε ο ναός της Αρτέμιδος.
Αποτελεί τον πολιούχο του νησιού.
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης που βρίσκεται στο μοναστήρι, φτιάχτηκε από τον Αγιορείτη μοναχό Βενιαμίν Κοντράκη το 1876 στο Άγιο Όρος.
Αξίζει να την επισκεφθείτε οπωσδήποτε για τους πανέμορφους χώρους της μονής και την εκπληκτική θέα στο πίσω μέρος προς την πόλη της Λευκάδας.
Από τα πολύ γνωστά πανηγύρια στη Λευκάδα είναι το πανηγύρι του μοναστηριού αυτού, κάθε χρόνο του Αγίου Πνεύματος και το οποίο συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών και τουριστών.

• Οι καταρράκτες στη Λευκάδα (στο Δημοσάρι - έξω από το Νυδρί):
Μόλις 4 χιλιόμετρα απόσταση από το τουριστικό Νυδρί στο χωριό Δημοσάρι, βρίσκονται οι "καταρράκτες της Λευκάδας".
Ακολουθώντας τις κίτρινες πινακίδες σε μια διαδρομή απίστευτου φυσικού κάλλους από το Νυδρί (και οδικώς) φτάνετε στην αρχή του μονοπατιού (όπου βρίσκεται και η μοναδική καφετέρια - αναψυκτήριο που θα βρείτε) προς τους καταρράκτες.
Χρειάζεται να φοράτε παπούτσια που να μην γλιστράνε εύκολα γιατί όσο όμορφη είναι η διαδρομή μέσα στο φαράγγι, μπορεί σε κάποια σημεία να γίνει επικίνδυνη - αν δεν προσέξετε που πατάτε.
Αν και το καλοκαίρι οι καταρράκτες δεν έχουν πολύ νερό, η ομορφιά του φυσικού τοπίου και η διαδρομή θα σας αποζημιώσει για αυτή σας την επίσκεψη. Μάλιστα συχνά κάποιο τολμηροί μπορεί να βουτήξουν στα νερά που σχηματίζει ο μικρός καταρράκτης και να δροσιστούν πριν επιστρέψουν πίσω.

• Ακρωτήρι Λευκάτα, στη Βασιλική:
Η δυτική ακτή της Λευκάδας με ένα μικρό δρόμο από την Βασιλική, καταλήγει στο ακρωτήριο Λευκάτα ή Κάβο της Κυράς ή της Νηράς (κατά την εκφορά των γηγενών), όπου βρισκόταν κατά την αρχαιότητα το ιερό του Απόλλωνα, που κατά την μυθολογία ίδρυσε ο σύντροφος του Οδυσσέα Λεύκος.
Στους απόκρημνους βράχους του τα πανάρχαια χρόνια γίνονταν ανθρωποθυσίες, αλλά ο μύθος ήθελε την πτώση από το ακρωτήριο Λευκάτα ως λυτρωτική του ερωτικού πάθους.
Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο η Σαπφώ πέφτει από εκεί στα νερά του Ιονίου, για να λυτρωθεί από τον ανεκπλήρωτο έρωτα της για τον Φάωνα.

• 'Άγιος Νικόλαος:
Το πανέμορφο νησάκι του Αϊ Νικόλα αγαπημένος χώρος του Άγγελου Σικελιανού, κοντά στις Ακαρνανικές Αρχές. .


Άλλα αξιοθέατα στη Λευκάδα:

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πολλούς επισκέπτες του νησιού, κάποια από τα βασικότερα αξιοθέατα στη Λευκάδα θεωρούνται και οι πανέμορφες παραλίες της.

• Πανηγύρια και παραδοσιακές εκδηλώσεις στη Λευκάδα:
Στην Λευκάδα εκτός από το πανηγύρι στην Μονή της Φανερωμένης (κάθε χρόνο του Αγίου Πνεύματος), στις 7 Ιουλίου γιορτάζεται με πανηγύρι στο Νυδρί η Αγία Κυριακή (φωτογραφία Αγίας Κυριακής), απ' όπου και οι επισκέπτες της μπορούν να μεταβούν με ειδικά καραβάκια στην θαυματουργή ομώνυμη μονή.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην κορυφή του λόφου στην άκρη της χερσονήσου του Βλυχού, πάνω από το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής βρίσκεται και ο τάφος του Γερμανού αρχαιολόγου Γουλιέλμου Νταίρπφελντ (ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία ότι η Λευκάδα είναι η Ιθάκη του Ομήρου και μάλιστα αφιέρωσε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του στις απαραίτητες ανασκαφές στο νησί - προκειμένου να αποδείξει την θεωρία του).

• Η Γιορτή της Φακής:
Στις 6 Αυγούστου στον Άγιο Δονάτο γίνεται το παραδοσιακό πανηγύρι με τη γιορτή της Φακής στην Εγκλουβή (όπου μοιράζεται μαγειρεμένη η "διάσημη φακή Εκγλουβής" με σαρδέλα και ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι), στις 11 Αυγούστου με την αναπαράσταση του λευκαδίτικου γάμου στην κεντρική πλατεία του γραφικού ορεινού χωριού - Καρυά.
Επίσης κάθε χρόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνονται στο Νυδρί και στην πόλη της Λευκάδας τα "Βαλαωρίτεια" με ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς και την "Βαρκαρόλα" (εκδήλωση κατά την οποία ντόπιοι μουσικού, τραγουδιστές και μέλη της παραδοσιακής χορωδίας της Λευκάδας ανεβαίνουν σε καΐκια και διασχίζουν - παράλληλα με την παραλία - μία μικρή απόσταση τραγουδώντας).

• Μεγάλη Εβδομάδα και έθιμα Πάσχα στη Λευκάδα:
Την Μεγάλη Εβδομάδα πριν το Πάσχα στην Λευκάδα ακολουθούνται διάφορα έθιμα:
Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, γίνεται στον κεντρικό δρόμο της πόλης με κατάληξη την παραδοσιακή - ενετικού στυλ, κεντρική πλατεία, η περιφορά των επιταφίων των ενοριών, συνοδεία Φιλαρμονικής.
Το Μεγάλο Σάββατο - νωρίς το πρωί, οι γυναίκες βγαίνουν στα παράθυρα τους - ειδικά στην πόλη της Λευκάδας και ρίχνουν ένα πήλινο αγγείο, πιάτο που το ονομάζουν «το κομμάτι» στο δρόμο.
Πετούν δηλαδή, ένα εύθραυστο δοχείο ή αντικείμενο που γίνεται κομμάτια.
Τα σπασμένα κομμάτια του σκεύους δεν κάνει να τα μαζευτούν την ίδια μέρα.
Το "κομμάτι" - σύμφωνα με την λευκαδίτικη παράδοση - το ρίχνουν για να σπάσει η θλίψη και το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ύστερα, με το χτύπημα της καμπάνας, βγαίνει η Φιλαρμονική στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και παίζει εμβατήρια.
Την Κυριακή του Πάσχα όλοι μαζεύονται με φίλους και αγαπημένους συγγενείς και τρώνε κατσικάκι ή και αρνί στην σούβλα.
Παλιό Λευκαδίτικο έθιμο στην Λευκάδα (το οποίο καλά κρατεί ακόμα και σήμερα σε συγκεκριμένα σπίτια) είναι να γιορτάζεται και η Δευτέρα μετά το Πάσχα με την ίδια μεγαλοπρέπεια, μόνο που τότε το κατσικάκι ψήνεται παραδοσιακά στον χωριάτικο φούρνο.

Porto Katsiki beach Παραλία Πόρτο Κατσίκι
Lefkada's beaches Παραλία Πόρτο Κατσίκι
Famous beaches of Lefkada Greece Η παραλία στο Περιγιάλι

ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ:
Μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης, βρίσκονται στη Λευκάδα.
Ανάμεσά τους βρίσκεται η παραλία «Εγκρεμνοί» και η διάσημη παραλία «Πόρτο Κατσίκι».

Άλλες παραλίες όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτό το όμορφο νησί είναι:


• Παραλία Κάστρο:
Παραλία σε μικρή απόσταση ανάμεσα στην πόλη της Λευκάδας και στο κάστρο της Αγίας Μαύρας.

• Παραλία Αϊ Γιάννη και Γύρας:
Οργανωμένες, μεγάλες παραλίες κοντά στην πόλη της Λευκάδας και δίπλα στο κάστρο της Αγίας Μαύρας. Ιδανικές για θαλάσσια σπορ που χρειάζονται αέρα.

• Παραλία Πευκούλια:
Μεγάλη και πανέμορφη, παραλία Πευκούλια διαθέτει γαλάζια κρυστάλλινα νερά. Θα την συναντήσετε στην διαδρομή σας για το χωριό και την παραλία του Αγίου Νικήτα.

• Παραλία Μύλος ή Κόκκινος Μύλος:
Ιδιαίτερα όμορφη αν και όχι πολύ γνωστή παραλία. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος πρόσβασης στην παραλία αυτή είναι με μικρά τουριστικά καραβάκια που ξεκινούν από την παραλία του Αγίου Νικήτα.

• Παραλία Κάθισμα:
Δημοφιλής - οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο μήκος της. Τα γαλάζια νερά της είναι πανέμορφα αλλά προσοχή γιατί βαθαίνουν απότομα, ενώ συχνά μπορεί να την βρείτε με έντονο κύμα (ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και όσους δεν ξέρουν καλό κολύμπι). Στην παραλία εκτός από το καφέ και το εστιατόριο που διέθετε από παλιά, τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει και κάποια beach bar τα οποία μαζεύουν αρκετό κόσμο με πάρτι από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ.

• Παραλία Εγκρεμνοί:
Για πολλούς από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής Λευκάδας (και όχι μόνο).
Η οδική πρόσβαση δεν είναι εύκολη (στενός δρόμος, εν μέρει χωματόδρομος) ενώ μόλις φτάσετε θα έχετε να κατεβείτε αρκετά σκαλιά μέχρι την παραλία. Η μοναδική σε ομορφιά παραλία όμως θα σας αποζημιώσει. Φροντίστε να έχετε μαζί σας νερό ή σνακ γιατί δεν είναι εύκολο να τα προμηθευτείτε αλλιώς.
Αν θέλετε να γλιτώσετε την οδήγηση και την ταλαιπωρία των σκαλιών, θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα με ένα σχετικά μικρό κόστος / άτομο να την επισκεφτείτε με καϊκάκι από το γραφικό λιμάνι της Βασιλικής!
Το αξίζει!

• Παραλία Πόρτο Κατσίκι:
Έχει αναγνωριστεί ως μία από τις 4 καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Χρυσή άμμος, τιρκουάζ νερά και απόκρημνοι βράχοι συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.
Τα τελευταία χρόνια έχει οργανωθεί με μικρά καφέ και μπαρ αλλά ξαπλώστρες θα βρείτε με μεγάλη δυσκολία καθώς η παραλία δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
Θυμηθείτε επίσης ότι και σε αυτή, όπως και σε όλες σχεδόν τις παραλίες της δυτικής Λευκάδας τα νερά βαθαίνουν απότομα.


• Παραλία Άγιου Νικήτα:
Δημοφιλής - μικρή παραλία μπροστά από το ομώνυμο χωριό, χωρίς οργανωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο μήκος της. Τα γαλάζια νερά της είναι πανέμορφα αλλά προσοχή γιατί βαθαίνουν απότομα - αν και δεν σηκώνει πολύ συχνά κύμα.
Στην παραλία εκτός από την αμμουδιά, θα βρείτε κάποια αξιόλογα καφέ και εστιατόρια από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ.

Αμμώδεις παραλίες, κρυστάλλινα νερά, παραλίες που άλλοτε τα δέντρα φτάνουν μέχρι την ακτή, άλλοτε οι βράχοι τις κόβουν βίαια και επιβλητικά, παραλίες μοναδικές της Λευκάδας!

Παρ' αυτά και στην ανατολική πλευρά της Λευκάδας θα συναντήσετε καθαρές παραλίες με ήρεμα νερά, ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά ή για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολύ καλό μπάνιο.

Τέτοιες παραλίες θα βρείτε στην Νικιάνα, στο Περιγιάλι (παραλία του Πασά - ελαφρώς κρύα νερά εκτός Αυγούστου, η παραλία στο Περιγιάλι ανάμεσα στον μόλο και πριν το Νυδρί με θέα τα νησιά Μαδουρί, Σκορπιός, Χελώνι).

Για τους φίλους των θαλάσσιων σπορ παραλίες ιδανικές για σερφινγκ υπάρχουν στην Βασιλική (μπροστά από το ομώνυμο ψαροχώρι) και στη Γύρα (που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη της Λευκάδας).
Επίσης από Βασιλική μπορείτε να φτάσετε για μπάνιο στην πανέμορφη μικρή παραλία Αγιοφύλι, αρκετά εύκολα (με καραβάκι).Οικονομικά ξενοδοχεία
προσφορές & τιμές

Baroque line
στην πανέμορφη Λευκάδα:

Greek Tourist Guides cheap prices | Cheap hotels GreekTouristGuides cheap pricesAchilleas Hotels Lefkada Travel guide Περιγιάλι, Λευκάδα • Οικονομική προσφορά: Τιμές διαμονής από 35€/δωμάτιο


Αχιλλέας Λευκάδα:
Τα νεόχτιστα Studios ΑΧΙΛΛΕΑΣ στη περιοχή Περιγιάλι στη Λευκάδα,είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν και αυτή την χρονιά για αξέχαστες διακοπές. Προσφέροντας θέα στα μαγευτικά, κατάφυτα νησιά: Σκορπιός (του Αριστοτέλη Ωνάση), Μαδουρή (του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη), Μεγανήσι, Σκορπίδι και με δωρεάν ξαπλώστρες στην παραλία για όλους τους ενοίκους τα Studios ΑΧΙΛΛΕΑΣ βρίσκονται σε ειδυλλιακό σημείο για ανέμελες διακοπές...


Greek Tourist Guides cheap prices | Cheap hotels GreekTouristGuides cheap pricesKaterina Studios Vassiliki Lefkada Travel guide Βασιλική, Λευκάδα • Οικονομ. προσφορά: Τιμές διαμονής από 30€/δωμάτιο


Κατερίνα Στούντιος:
Τα Studios ΚΑΤΕΡΙΝΑ βρίσκονται στο γραφικό χωριό Βασιλική, στη Λευκάδα. Η τοποθεσία τους είναι ιδανική για τη διαμονή σας στη Βασιλική καθώς είναι σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από την θάλασσα και σε απόσταση λιγότερη από 60 μέτρα από το γραφικό λιμανάκι της Βασιλικής με τα καφέ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά τουριστικά μαγαζιά μπροστά στην θάλασσα της Βασιλικής...


Baroque line


Book 🏨 Online
Λευκάδα 4 αστέρων

Ξενοδοχεία | Δωμάτια:


Κράτηση Ξενοδοχείου online:


Άφιξη:
Αναχώρηση:Porto Galini

Lefkada | Hotels | Rooms | Studios Ξενοδοχεία Λευκάδα 4* | Δωμάτια Λευκάδα | Οικονομικά Ξενοδοχεία | Προσφορά | Τιμή | Προσφορές τιμές


Νικιάνα, Λευκάδα
Το Porto Galini στη Νικιάνα, κατά μήκος μιας απόμερης παραλίας, σε απόσταση 4χλμ. από το Νυδρί, προσφέρει 2 πισίνες, σπα και δωρεάν WiFi. Όλα τα κλιματιζόμενα δωμάτια και οι σουίτες του Porto Galini διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στο Ιόνια Πέλαγος και...

Crystal Waters

Lefkada | Hotels | Rooms | Studios Ξενοδοχεία Λευκάδα 4* | Δωμάτια Λευκάδα | Οικονομικά Ξενοδοχεία | Προσφορά | Τιμή | Προσφορές τιμές


Νικιάνα, Λευκάδα
Το Crystal Waters βρίσκεται στο χωριό Νικιάνα. Διαθέτει εξωτερική πισίνα ελεύθερου σχήματος, ηλιόλουστη βεράντα με ξαπλώστρες, μοντέρνο εστιατόριο, μπαρ και 24ωρη ρεσεψιόν. Σε όλους τους χώρους παρέχεται δωρεάν Wi-Fi. Τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν θέα στην πισίνα, στον κήπο ή στο Ιόνιο Πέλαγος...

Grand TheoNi

Lefkada | Hotels | Rooms | Studios Ξενοδοχεία Λευκάδα 4* | Δωμάτια Λευκάδα | Οικονομικά Ξενοδοχεία | Προσφορά | Τιμή | Προσφορές τιμές


Βασιλική, Λευκάδα
Στο κέντρο της Βασιλικής και προσφέρει εστιατόριο και εξωτερική πισίνα με σνακ μπαρ. Το κατάλυμα απέχει 100μ. από την παραλία. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό, μπαλκόνι, βεράντα, ψυγείο και ηλεκτρικό βραστήρα. Ορισμένα έχουν θέα στο Ιόνιο Πέλαγος...

Booking.comTravel - Ταξίδια